Transport gratuit pentru orice comandă

Transport gratuit pentru orice comandă

Livrare în maximum 72 de ore

Transport gratuit pentru orice comandă
Cum pot fi afectate plantele?
Fiind organisme naturale, plantele pot suferi de numeroase patologii de tip viral, bacterian, parazitar ori chiar de pe urma altor structuri vegetale, cunoscute drept buruieni. Acestea sunt capabile să influențeze negativ creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a culturilor, reducând rata de înflorire, precum și roadele.
 
De asemenea, în multe situații, plantele care nu sunt supravegheate corespunzător și ajung să dezvolte patologii, își pierd din funcții și se usucă.
 
De ce este important să cunoști patologia plantelor?
Pentru a te bucura de o grădină rodnică, sănătoasă și longevivă, este important să identifici de timpuriu orice modificare de la nivelul structurii plantelor, precum și eventuali dăunători aflați pe corp, ori foarte aproape de rădăcini.
 
În același timp, fiecare boală ori dăunător impune anumite metode de tratament ori de combatere, iar astfel, este vital să poți recunoaște leziuni ori diferite specii care afectează plantele. Nu în ultimul rând, cunoașterea tuturor mijloacelor de prevenție a acestor patologii conduce la o dezvoltare sănătoasă și lipsită de probleme.
 
Cum previi factorii dăunători ai plantelor?
Se spune că este mai ușor să previi decât să tratezi, iar acest lucru se aplică și în cazul plantelor. De aceea, îți recomandăm să optezi doar pentru plante sănătoase pe care să le așezi în locuri special amenajate, cât mai largi și mai aerisite, să practici udatul la începutul zilei. Îngrășămintele și produsele de îngrijire trebuie să fie aplicate cu moderație și doar la plantele sănătoase, precedată de o curățare atentă și de eliminarea tuturor structurilor uscate sau bolnave.
 
Pe site-ul nostru găsești informații despre patologiile plantelor, precum și descrieri detaliate privind bolile, buruienile și dăunătorii care afectează culturile de interes