Transport gratuit pentru orice comandă.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

1. Informatii generale

Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta una dintre preocuparile principale ale Societatii AGRICOVER SA („Agricover”), cu sediul in judetul Ilfov, oras  Voluntari, Bulevardul Pipera, nr 1B, Cladirea de Birouri Cubic Center, etaj 6, in calitate de operator de date cu caracter personal.

Acest document are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea de catre Agricover in calitate de Operator a datelor dumneavoastra cu caracter personal, in contextul utilizarii paginii de internet https://magazin.agricover.ro. („Site-ul”).

Agricover implementeaza măsuri tehnice și organizatorice pentru păstrarea confidențialității și securității datelor cu caracter personal, în conformitate cu procedurile sale interne cu privire la stocarea, divulgarea și accesarea datelor cu caracter personal.

Datele cu caracter personal pot fi păstrate pe sistemele tehnologice de date cu caracter personal ale Agricover, ale contractorilor sai sau în format tipărit.

Agricover se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal si sa le utilizeze conform prevederilor legislatiei incidente si ale prezentelor dispozitii.

2. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

2.1. Daca sunteti client al Site-ului, Agricover va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, respectiv: nume, prenume, telefon, adresa de e-mail, sediu social/profesional/domiciliu, adresa de facturare, adresa de livrare, semnatura olografa/eletronica, cont bancar, date referitoare la modul in care utilizati Site-ul, de exemplu: comportamentul/preferintele/obisnuintele dumneavoastra in cadrul Site-ului, precum si orice alte categorii de date pe care le furnizati in mod direct in contextul crearii contului de utilizator, in contextul plasarii unei comenzi prin intermediul site-ului sau in orice alt mod care rezulta din utilizarea Site-ului.

Daca pentru a va crea cont de utilizator pe Site, utilizati contul dumneavoastra de Facebook sau Google, Agricover va prelucra datele publice de profil afisate de aplicatiile: nume utilizator, adresa de e-mail.

In cazul in care alegeti sa va creati cont de utilizator doar inainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastra de e-mail in baza careia va fi creat automat un cont. In cazul in care nu finalizati comanda, adresa de e-mail si celelalte date furnizate nu vor fi stocate de Agricover, iar contul creat va fi sters automat.

2.2. Daca sunteti vizitator al Site-ului, Agricover va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati in mod direct in contextul utilizarii Site-ului, respectiv datele pe care le furnizati in cadrul sectiunii de contact / intrebari / reclamatii, in masura in care ne contactati in acest fel.

3. Scopurile si temeiurile prelucrarii datelor cu caracter personal

3.1. Daca sunteti client al Site-ului, Agricover prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

pentru desfasurarea relatiei contractuale dintre dumneavoastra si Agricover, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea si facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastra asupra starii comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop are la baza contractul incheiat intre dumneavoastra si Agricover, definit in cuprinsul Termenelor si Conditiilor. Furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre dumneavoastra si Agricover.

pentru indeplinirea obligatiilor legale care incumba Agricover in contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligatiilor in materie fiscala, precum si in materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop este necesara in baza unor obligatii legale. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea Agricover de a respecta obligatiile legale care ii revin si deci in imposibilitatea de a va oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms) de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de Agricover, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamântul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati.

Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare la momentul crearii contului, sau ulterior crearii contului, in sectiunea Informatiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/sms continând comunicari comerciale. In plus, puteti sa va dezabonati prin accesarea sectiunii Informatiile contului meu.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamântului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

in scopul efectuarii diverselor analize, raportari privind modul de functionare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatiri experientei oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al Agricover de a imbunatatii permanent experienta clientilor pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

3.2. Daca sunteti vizitator al Site-ului, Agricover prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms), de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de Agricover, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati.

Va puteti exprima consimtamântul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin completarea si bifarea casutei corespunzatoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/ sms continând comunicari comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamântului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

pentru rezolvarea plângerilor, reclamatiilor si pentru a monitoriza traficul si a imbunatatii experienta dumneavoastra oferita pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al Agricover de a asigura functionarea corecta a Site-ului, precum si pentru a imbunatatii permanent experienta vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

4. Durata prelucrarii datelor cu caracter personal

Agricover va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

In cazul in care sunteti client, vom prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina Agricover (de ex., in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).

In situatia in care sunteti client si va exercitati optiunea de stergere a contului de utilizator, prin apasarea butonul Stergere cont din sectiunea Informatiile contului meu, Agricover va interpreta aceasta actiune ca optiunea dumneavoastra de a va dezabona de la primirea de comunicari comerciale prin care va tinem la curent despre produsele si serviciile oferite prin intermediul site-ului. In acest sens, daca alegeti sa va stergeti contul de utilizator, nu va vom mai trimite e-mailuri si/sau sms-uri de acest gen. Totusi, dorim sa va informam ca stergerea contului nu va avea ca efect automat stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal. In cazul in care doriti sa nu va mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau daca doriti stergerea datelor, va puteti exercita drepturile detaliate la punctul VII de mai jos.

In cazul in care solicitati stergerea contului, insa pe acel cont exista cel putin o comanda activa, cererea de stergere a contului va putea fi inregistrata numai dupa livrarea produselor si finalizarea ultimei comenzi active.

Daca va retrageti consimtamântul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, Agricover va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de Agricover pe baza consimtamântului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.

In plus, Agricover va păstra datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apărarea a unui drept al dumneavoastră sau al altei persoane în justiție, până la finalul perioadei de retenție relevante sau până la soluționarea respectivelor demersuri judiciare.

5. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, Agricover poate dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care sprijina Agricover in desfasurarea activitatii prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori catre autoritatile publice centrale/locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea Site-ului;
  • in situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promotionale organizate de catre Agricover prin intermediul Site-ului;
  • pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea Site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege;
  • atunci când dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege etc.
  • pentru livrarea comenzilor prin curierat

In cazul dezvalurii datelor in scopurile enumerate mai sus vom utiliza doar Imputerniciti care vor oferi garantii suficiente pentru implementarea masurilor tehnice si organizatorice corespunzatoare si pentru asigurarea protectiei drepturilor persoanelor vizate, astfel încât prelucrarea să respecte cerințele prevăzute în prezentul dispozitiile legale incidente și să asigure protecția drepturilor dumneavoastra.

6. Copii

Aceasta activitate online nu vizeaza copii sub 18 ani.

7. Partajarea si transferul datelor cu caracter personal

Luand in considerare specificul afacerii Agricover si a serviciilor pe care Agricover le ofera clientilor sai, datele cu caracter personal furnizate Agricover pot fi transferate in afara Romaniei, dar doar catre state din Uniunea Europeana.

Chiar si in aceste ipoteze, ne vom asigura ca un astfel de transfer este proteja prin masuri de securitate adecvate.

8. Drepturile de care beneficiati

Sub rezerva anumitor condiții legale, în cadrul reglementărilor privind protecția datelor cu caracter personal prevăzute de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

  • dreptul de acces, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea Agricover cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
    • Va rugam sa luati in considerare ca înregistrarea și soluționarea cererii dumneavoastră poate necesita un interval de timp rezonabil.
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intârzieri justificate, de catre Agricover a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
  • dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”), fara intârzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • in cazul in care este retras consimtamântul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
    • in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.
      • Va rugam sa luati in considerare ca înregistrarea și soluționarea cererii dumneavoastră poate necesita un interval de timp rezonabil stergerea datelor cu caracter personal fiind un proces complex.
  • dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care:
    • persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitând in schimb restrictionarea utilizarii lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau
    • persoana vizata s-a opus prelucrarii (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre Agricover, conform celor descrise in prezentul document;
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre Agricover catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
  • dreptul la opozitie – in ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos;
    • in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al Agricover sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care Agricover poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
    • in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.
      • Va rugam sa luati in considerare ca înregistrarea și soluționarea cererii dumneavoastră poate necesita un interval de timp rezonabil în care este posibil să mai primiți informări de marketing de la Agricover.
    • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;
  • dreptul de a de a depune o sensizare in cazul in care solicitarile Participantilor nu pot fi solutionate pe cale amiabila cu Organizatorul, direct catre autoritatea de supraveghere competenta:

Autoritatea Natională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, B-dul General Gheorghe Magheru, nr. 28-30, Sector 1, CP: 010336, Bucuresti, Romania, Telefon: +40.318.059.211; +40.318.059.212, Fax: +40.318.059.220, E-mail: anspdcp@dataprotection.ro, Web: www.dataprotection.ro.

Va puteti exercita oricand drepturile de mai sus, in scris, la adresa de email gdpr@agricover.ro sau printr-o cerere scrisa depusa la sediul social al Agricover din judetul Ilfov, oras  Voluntari, Bulevardul Pipera, nr 1B, Cladirea de Birouri Cubic Center, etaj 6. In cererea formulata, va rugam sa precizati adresa unde doriti sa va fie comunicate informatiile  (posta electronica sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea vi se va face doar personal). Pentru solutionarea eficienta a cererilor va rugam sa descrie detaliat contextul in care ati furnizat Agricover datele dumneavoastra cu caracter personal.

9. Modificări la Notificarea privind protectia datelor cu caracter personal

Ne rezervam dreptul de modificare a masurilor noastre de securitate si protectia datelor, daca acest lucru este necesar ca urmare a progresului tehnic. In astfel de cazuri, vom modifica in mod corespunzator Notificarea privind protectia datelor. Asadar, va rugam sa urmariti versiunea actuala a Notificarii privind protectia datelor, intrucat pot exista modificari.

Raspunderea Agricover nu va fi angajata pentru nicio pierdere decurgând din datele dumneavoastra cu caracter personal incorecte, neautentice, insuficiente sau incomplete furnizate de dumneavoastra prin intermediul Site-ului.

10. Contact

Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati la adresa de email: gdpr@agricover.ro.

Aceasta pagina de internet foloseste fisiere de tip cookie. Pentru mai multe informatii cu privire la modul in care se folosesc aceste fisiere, va rugam sa consultati Politica de Cookies.