Transport gratuit pentru orice comandă

Transport gratuit pentru orice comandă

Livrare în maximum 72 de ore

Transport gratuit pentru orice comandă

Păianjenul roșu comun-tratamente recomandate în pomicultură

Păianjenul roșu comun-tratamente recomandate în pomicultură
Păianjenul roșu comun este cel mai răspândit acarian dăunător la plante, acesta atacând un spectru larg de plante: pomi fructiferi, legume, arbori și arbuști ornamentali.

Identificarea păianjenului roșu comun

 

Denumire științifică: Tetranichus urticae

Denumire populară: Păianjenul roșu comun

Culturi afectate: Pomi, Legume, Vița de vie

Plantele care sunt atacate de păianjenul roșu comun sunt legumele (castraveți, tomate, ardei, vinete), pomii fructiferi (măr, prun, zmeur, coacăz), flori (trandafiri, leandru, etc), vița de vie, arbori și arbuști ornamentali.

Păianjenul roșu comun este, de obicei, văzut doar pe măr.

O plantă care este infestată de acest dăunător, va incepe să arate nesănatos și va avea un aspect prăfuit pe partea inferioară a frunzelor. Nu vei putea distinge cu ușurință detaliile păienjenilor roșii cu ochiul liber, dar cu ajutorul unei lupe, poti face detaliile mai vizibile: un păianjen roșu comun este complet roșu.

 

Cum se manifestă atacul păianjenului roșu comun - simptome

 

Condițiile favorabile de dezvoltare ale păianjenului roșu comun sunt temperaturile ridicate și umiditatea scăzută. Paianjenul roșu comun este o specie polifagă și atacă pomii fructiferi, vița de vie, legumele.

Păianjenul roșu comun iși face apariția în lunile mai-octombrie, iar atacul dur al acestuia are loc în special în verile călduroase. La începutul atacului acesta va coloniza partea inferioară a frunzei, iar in timp ce atacul se agravează, păianjenul roșu comun se extinde pe ambele fețe ale frunzei.

Semnele atacului păianjenului roșu comun:

 

În locurile în care frunza a fost atacată, se vor putea observa zone punctiforme și decolorări de-a lungul nervurilor. Frunzele care au fost atacate de păianjenul roșu vor avea o culoare cenușiu-lucitoare și un aspect pergamentos, iar pe partea inferioară a frunzelor veți putea observa urme de pânză de păianjen.

Metode de combatere:

 

Acaricid KANEMITE. Se aplică atunci când populațiile de acarieni au atins pragul economic de dăunare. Eficacitate foarte bună asupra acarienilor, în toate stadiile de dezvoltare (de la ou la adult). Excelentă eficacitate la temperaturi scăzute. Vinete, tomate - se aplică din momentul apariției inflorescenţei până la faza de pârgă. Se efectuează 2 aplicări pe sezon; Doza: 0, 938-1, 25 l/ha, Hamei - se aplică din faza de 2-3 m înălțime până la formarea completă a conului. Se efectuează 1 aplicare pe sezon. Doza: 1,5 l/ha, timp de pauza: 21 zile. Plante ornamentale - se aplică din faza de rozetă până la înflorit. Se efectuează 3 aplicări pe sezon. Doza: 1,87-2,5 l/ha.

Acaricid NISSORUN 10 WP este un produs cu acțiune sistemic-locală (translaminar) care combate păianjenii de pe ambele fețe ale frunzelor și asigură protecție pentru o perioadă lungă de timp. Combate păianjenii în stadiile de ou, larvă, nimfa. Protejează culturile împotriva mai multor specii de acarieni. Durată lungă de protecție, de peste 40 de zile. Nu afectează prădătorii și paraziții naturali ai acarienilor. Produs ideal în programele de combatere integrată. Pomi fructiferi - se recomandă aplicarea în special înaintea înfloritului sau în perioada eclozarii ouălor de iarnă (sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai). Doza: 0,3 kg/ha. Viţă de vie - se recomandă în special în perioada de înmugurire și până la sfârșitul înfloritului. Doza: 0,5 kg/ha. Soia- doza: 0,4 kg/ha

Acaricid MILBEKNOCK EC, are acțiune insecticidă asupra multor dăunători, pătrunde translaminar în plante și nu este afectat de ploi și temperaturi ridicate din timpul aplicării. Combate un spectru larg de acarieni în toate stadiile de dezvoltare (ou, larvă, nimfa, adult), cu efect îndelungat (40-50 zile). Rezistent la ploi. Rezistent la temperaturi ridicate din timpul aplicării. Spectru larg de combatere. Momentul aplicării este după apariția păianjenilor, efectul maxim se obține atunci când tratamentul se aplică la începutul infestarii și numărul adulților este redus pe plantă. Doză: Măr- 0,75l/ha, Vița de vie- 0,075%, Castraveți- 0,075%

Vezi toate articolele