De cat Fungicid TALENDO, 1 L ai nevoie?
Cifrele sunt orientative
Calculele sunt obtinute in baza dozei maxime recomandate pe cultura.
Pentru detalii specifice, va rugam sa consultati eticheta produsului sau sa consultati un specialist Agricover.
Fungicid TALENDO, 1 L
Proquinazid
Fungicid în combaterea făinării la cereale și viță de vie, care garantează efect maxim în combaterea făinării la cereale și viță de vie la doze mult mai mici decât alte fungicide.
Calculeaza cantitatea de care ai nevoie
Ajunge la tine in 72 de ore
Stoc valabil:
Trimite-mi o notificare când revine in stoc
Are efect de lungă durată, bazat pe acțiunea biochimică de inhibare a viabilitățîi sporilor și stimulare a mecanismului natural de protecție a plantei.
Acțiune trivalentă - de contact, sistemică locală și prin vaporizare. Efectul unic de tensiune gazoasă (faza de vapori) îi mărește raza de acțiune cu până la 10 cm de la locul aplicării și permite penetrarea în locuri greu accesibile (ex: ciorchine închis).
Proquinazid este mai persistent decât alte substanțe active controlând biotipurile rezistente ale ciupercii. Datorită efectului gazos protejează ciorchinele și după închiderea lui.
Proquinazid este o nouă substanță activă din grupa quinazolinelor acționând specific împotriva făinarii. Proquinazid inhibă formarea apresorilor (ventuzelor) și germinarea sporilor și induce reacția naturală de apărare a plantei Nu induce rezistență încrucișată la fungicidele pe baza de triazoli, morfoline, strobiruline sau quinoxifen.
TALENDO acționează sistemic local și translaminar. Cele două căi de acțiune conferă performanță produsului.
Păstrează identitatea vinului.
- Nu are efect asupra proceselor de fermentare.
- Nu are efect asupra proprietăților organoleptice.
- Nu lasă reziduuri în vin.
Ideală este aplicarea preventivă sau la primele semne ale bolii, înainte ca infecția să se extindă la nivelul creșterilor noi. Poate fi aplicat începând din faza de 3 frunze etalate, până la sfârșitul vegetației la viță de vie, și în orice fază de vegetație a culturii de cereale, în mod obișnuit de la înfrățire până la înflorirea deplină, cu recomandarea de a adapta volumul de soluție la masă foliară formată în momentul aplicării pentru a asigura o bună uniformitate și acoperire.
Volumul de apă:
- 150-400 l/ha la cereale
- 400-1000 l/ha la vită de vie, în funcție de masa vegetativă.
Numărul maxim de tratamente pe an: 2x200 ml/ha la cereale, 4x225 ml/ha la viță de vie.
Intervalul între tratamente: 10-21 zile în funcție de presiunea de infecție în cazul aplicării strict preventive perioada efectivă poate dura 21 zile în funcție de presiunea de infecție și sensibilitatea soiului; la presiune mare de infecție intervalul între stropiri este de 14 zile. În condiții extreme, intervalul se poate reduce până la 10 zile.
Perioada de pauză până la recoltare: 28 de zile de la ultimul tratament până la recoltare.
Pentru combaterea curativă a făinării, TALENDO /TALIUS se poate amesteca cu morfoline sau alte produse curative. În acest caz se respectă și instrucțiunile din eticheta partenerului de amestec.
CULTURA |
ORGANISM ŢINTĂ |
DOZA |
---|---|---|
Cereale |
Erysiphe graminis (Făinare) |
200 ml/ha |
Viţă de vie |
Uncinula necator (Făinarea viţei de vie) |
225 ml/ha |
- Foarte eficient - garantează efect maxim în combaterea făinării la cereale și viță de vie la doze mult mai mici decât alte fungicide;
- Efect de lungă durată, bazat pe acţiunea biochimică de inhibare a viabilităţii sporilor și stimulare al mecanismului natural de protecţie a plantei;
- Acţiune trivalentă - de contact, sistemică locală și prin vaporizare. Efectul unic de tensiune gazoasă (faza de vapori) îi mărește raza de acţiune cu până la 10 cm de la locul aplicării și permite penetrarea în locuri greu accesibile (ex: ciorchine închis);
- Protejează ţesuturile netratate precum și cele nou formate după tratament;
- Rezistent la spălare - ploaia căzută la 3 ore după tratament nu diminuează eficacitatea produsului;
- Nu are efecte adverse asupra fermentaţiei și calităţii vinului sau a sucului de struguri;
- Proquinazid este mai persistent decât alte substanţe active controlând biotipurile rezistente ale ciupercii;
- Datorită efectului gazos