Transport gratuit pentru orice comandă

Transport gratuit pentru orice comandă

Livrare în maximum 72 de ore

Transport gratuit pentru orice comandă

Hurlupi la prun

Hurlupi la prun
  • Denumire stiintifica Taphrina pruni

Produse recomandate

Hurlupii prunului (Taphrina pruni) este o boală cunoscută de mai mult timp, deopotrivă la speciile de prun sălbatice și cultivate.

Cauze ale apariției bolii

Printre condițiile favorabile aparitiei bolii se numără frunzele și fructele abia formate, temperaturile de 10-21 grade Celsius, umiditatea ridicată și vremea ploioasă.

Simptome ale bolii

La sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, la puţin timp după fecundare, va apărea atacul. La fructele tinere infectate se va observa o creștere mai rapidă a mezocarpului, care depășește în lungime fructele sănătoase.

Fructele contaminate nu se vor dezvolta corespunzător, se lungesc, se lăţesc și se arcuiesc la vârf în formă de seceră. Aceste fructe au mezocarpul mărit, sămânţa atrofiată, iar endocarpul lemnos nedezvoltat.

Hurlupii au inițial o culoare verde-gălbuie sau gălbuie și gustul acrișor-dulceag. Fructele atacate rămân pe ramuri până la începutul lunii iunie, când se brunifică, se usucă și cad.

Cum se transmite boala

Transmiterea bolii peste iarnă se face prin ramurile și mugurii infectați.