Transport gratuit pentru orice comandă

Transport gratuit pentru orice comandă

Livrare în maximum 72 de ore

Transport gratuit pentru orice comandă

Mohor

Mohor
  • Denumire stiintifica Setaria viridis

Produse recomandate

Ce este Mohorul?

Mohorul, care face parte din familia de plante Setaria, este o graminee anuală, iubitoare de căldură, ce se înmulțește prin semințe. Acesta preferă solurile bogate luto-nisipoase sau nisipo-lutoase.

Tulpina erectă la ascendentă, cespitoasă creşte până la 1 m înălţime. Frunzele alungite, sub 1 cm lăţime, au perişori specifici. Variabilitatea este mică. Paniculul spiciform este erect, des, cilindric, evident. Spiculeţele sunt ovoide, cu gluma inferioară lat ovata şi paleile rugoase. Fructul este cariopsa învelită în palei.

Cauzele apariției Mohorului pe câmp

Mohorul apare pe câmpurile agricole din cauza capacității sale de a se răspândi rapid și de a concura eficient cu alte plante pentru nutrienți, apă și lumină.

Solurile fertile, irigate în exces sau prost drenate, favorizează dezvoltarea acestuia. 

Beneficiile consumului de Mohor

Mohorul este considerat o buruiană, însă unele culturi de prin Asia și Africa folosesc semințele de Mohor pentru a prepara făină sau terciuri. 

În teorie, consumul de Mohor poate contribui la îmbunătățirea digestiei, datorită conținutului ridicat de fibre, și poate furniza nutrienți esențiali, precum fierul și magneziul. 

Cu toate acestea, recomandă să vă consultați cu un specialist înainte de a consuma Mohor.

Contraindicații

În general nu recomandăm consumul de Mohor, chiar dacă în anumite culturi este considerat obișnuit. Consumul acestei buruieni poate provoca reacții alergice și probleme digestive.

Perioada de apariție a Mohorului

Mohorul înflorește vara, cel mai adesea de la începutul lunii Iulie până pe la începutul toamnei. 

Mohorul poate să supraviețuiască în condiții dificile și, datorită semințelor sale rezistente, reușește să reapară pe câmpuri în fiecare an.

Măsuri de combatere a Mohorului în câmp

Mohorul este cel mai ușor de ținut sub control cu erbicide selective. Cu toate acestea, prevenția este preferabilă pentru a evita efortul suplimentar ce trebuie depus odată cu apariția Mohorului.

Tratamente recomandate

Iată erbicidele selectate de noi special pentru a scăpa de apariția copleșitoare a Mohorului:

  • Erbicid PULSAR PLUS este o formulare specială pentru floarea-soarelui Clearfield Plus, conținând substanţa activă imazamox și numeroşi coformulanți care îmbunătăţesc retenţia, absorbţia şi penetrarea substanţei active în plante;
  • Erbicid SPECTRUM este cu aplicare în preemergență pe bază de dimetenamid-P pentru culturile de porumb și floarea soarelui;
  • Erbicid SURDONE 70WG conține metribuzin, substanță activă din grupa triazinelor, cu eficiență de lungă durată asupra majorității buruienilor dicotiledonate anuale și a unor specii de monocotiledonate;
  • Erbicid EQUIP OD este pentru combaterea în postemergență a buruienilor monocotiledonate anuale și perene și dicotiledonate anuale din culturile de porumb;
  • Erbicid STOMP AQUA este pe bază de pendimetalin, din clasa dinitroaniline. Erbicid pelicular care se absoarbe prin vârfurile de creştere coleoptil/hipocotil;
  • Erbicid FOXTROT 69 EW este un selectiv pentru combaterea în postemergență a buruienilor monocotiledonate;
  • Erbicid ZETROLA cu aplicare în postemergenţă folosit pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale şi perene;
  • Erbicid ELUMIS are, în principal, acţiune foliară asupra buruienilor răsărite şi o acţiune secundară la sol, fiind absorbit într-o mai mică măsură prin coleoptil şi hipocotil de buruienile în curs de răsărire.