Transport gratuit pentru orice comandă

Transport gratuit pentru orice comandă

Livrare în maximum 72 de ore

Transport gratuit pentru orice comandă

Cărăbușul de mai și Cărăbușul de stepă

Cărăbușul de mai și Cărăbușul de stepă
  • Denumire stiintifica Melolontha melolontha L. si Anoxia villosa F.

Produse recomandate

Viermii albi sunt, în general, dăunători răspândiți la nivelul tuturor zonelor agricole de pe glob, dar pentru marile culturi din câmp pagubele sunt scăzute și nu necesită măsuri speciale de control, în schimb pentru legumicultură, în anumite situații, pot produce pagube considerabile.

Larvele trăiesc în sol și rod rădăcinile plantelor, determinând reducerea randamentului culturii. De obicei, doar câteva procente din rădăcini sunt deteriorate, dar în anumite condiții și locuri puternic infestate daunele pot fi mai mari de 50 %.

Larva este numită popular „vierme alb” sau „găinușe”, și are corpul de culoare albă-gălbui, iar protoracele și picioarele sunt brune-gălbui. Corpul este arcuit (în formă de potcoavă sau a literei „C”), de 40 - 50 mm lungime.

Atac și simptome

Larvele atacă rădăcinile plantelor. Rădăcinile subțiri sunt complet distruse, încât plantele tinere se usucă.

Gradul de dăunare al viermilor albi variază în funcție de vârsta și densitatea lor, precum și de plantele gazdă. În cazul în care în substratul în care se cresc răsadurile de legume se află accidental larve de viermi albi în diferite stadii de dezvoltare, pot fi distruse fie semințele semănate, fie răsadurile ce se dezvoltă sau sunt repicate.

Combatere

Pentru prevenirea atacurilor de viermi albi se recomanda araturile adanci de iarna si lucrarile solului primavara cu grapa, cu discul si cultivatorul care distrug o mare parte din daunatori.

Exista posibilitatea de a folosi tratamente la sol, la aparitia daunatorului, prin incorporarea usoara in sol a produsului omologat, unele din aceste produse pot combate si melcii fara cochilie si limaxul cenusiu aplicandu-se pe sol, fara incorporare).