De cat Fungicid ORONDIS ULTRA, 5L ai nevoie?
Cifrele sunt orientative
Calculele sunt obtinute in baza dozei maxime recomandate pe cultura.
Pentru detalii specifice, va rugam sa consultati eticheta produsului sau sa consultati un specialist Agricover.
Fungicid ORONDIS ULTRA, 5L
Mandipropamid,Oxathiapiprolin
Orondis Ultra este un fungicid sistemic cu acțiune preventivă și antisporulantă, aplicat foliar, utilizat pentru combaterea manei la culturile de salată, roșii, vinete și viță de vie.
Calculeaza cantitatea de care ai nevoie
Ajunge la tine in 72 de ore
Stoc valabil:
Trimite-mi o notificare când revine in stoc
ORONDIS™ ULTRA este un fungicid preventiv şi antisporulant, sistemic acropetal şi translaminar pentru controlul manei la vița-de-vie. Oxatiapiprolin aparţine grupei izoxazolinelor (cod FRAC 49) și este o substanţă activă nouă, cu un nou mod de acţiune care acționează prin inhibarea proteinei OSBP (oxysterolbinding protein) din celulele ciupercii.
- Oxatiapiprolin face parte din grupa izoxazolinelor (cod FRAC 49) și este o substanță activă inovatoare, cu un nou mod de acțiune, care inhibă proteina OSBP (oxysterol-binding protein) din celulele ciupercii. Zoosporii expuși la oxatiapiprolin își pierd rapid viabilitatea și nu mai pot germina, iar inhibarea completă a germinației acestora are loc în cel mult două ore de la expunere.
- Mandipropamid aparține familiei chimice a mandelamidelor și este extrem de eficient împotriva agenților patogeni din clasa Oomycete. După aplicare, un procent ridicat din această substanță este rapid absorbit și fixat în stratul de ceară al plantei, asigurând o rezistență excelentă la spălare.
- Mandipropamid acționează preventiv prin blocarea germinației sporilor și curativ prin inhibarea dezvoltării miceliului și a organelor esențiale pentru infecție, precum creșterea miceliului intercelular și formarea haustorilor.
- Salată (câmp)
Boli combătute: Mana salatei (Bremia lactucae)
Doză: 0, 4 L/ha
Număr maxim de aplicări/an: 2 (interval minim de 7 zile)
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile
Volum de apă: 200-800 L/ha
Zonă tampon până la apa de suprafață: 15 m
Momentul aplicării: De la apariția primei frunze adevărate până la atingerea mărimii tipice, fermității și formei căpățânii (BBCH 11-49)
- Salată (spații protejate)
Boli combătute: Mana salatei (Bremia lactucae)
Doză: 0, 4 L/ha
Număr maxim de aplicări/an: 1
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile
Volum de apă: 200-800 L/ha
Zonă tampon până la apa de suprafață: 15 m
Momentul aplicării: De la apariția primei frunze adevărate până la atingerea mărimii tipice, fermității și formei căpățânii (BBCH 11-49)
- Viță de vie (struguri de masă și de vin)
Boli combătute: Mana viței de vie (Plasmopara viticola)
Doză: 0, 67 L/ha
Număr maxim de aplicări/an: 2 (interval minim de 10 zile)
Timp de pauză până la recoltare: 21 zile
Volum de apă: 100-1.000 L/ha
Zonă tampon până la apa de suprafață: 15 m
Momentul aplicării: De la apariția celei de-a 3-a frunze desfăcute până când boabele încep să se înmoaie (BBCH 13-85)
- Tomate (câmp și spații protejate)
Boli combătute: Mană (Phytophthora infestans)
Doză: 0, 4 L/ha
Număr maxim de aplicări/an: 3 (interval minim de 7 zile)
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile
Volum de apă: 200-1.000 L/ha
Zonă tampon până la apa de suprafață: 15 m
Momentul aplicării: De la apariția primei frunze adevărate până la coacerea deplină (BBCH 11-89)
- Vinete (câmp și spații protejate)
Boli combătute: Mană (Phytophthora infestans)
Doză: 0, 4 L/ha
Număr maxim de aplicări/an: 3 (interval minim de 7 zile)
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile
Volum de apă: 200-1.000 L/ha
Zonă tampon până la apa de suprafață: 15 m
Momentul aplicării: De la apariția primei frunze adevărate până la coacerea deplină (BBCH 11-89