De cat Fungicid POLISULF TIP MIF, 5L (polisulfura de CA) ai nevoie?
Cifrele sunt orientative
Calculele sunt obtinute in baza dozei maxime recomandate pe cultura.
Pentru detalii specifice, va rugam sa consultati eticheta produsului sau sa consultati un specialist Agricover.
Fungicid POLISULF TIP MIF, 5L (polisulfura de CA)
Calciu,Carbon,Sulf
Polisulf Tip MIF este un produs multifuncțional utilizat pentru combaterea făinării mărului (Podosphaera leucotricha), pătării cafenii a frunzelor și fructelor (Venturia pirina), rapănului ramurilor de măr și păr (Venturia inaequalis), moniliozei fructelor (Monilinia fructigena), făinării viței de vie (Uncinula necator), putregaiului cenușiu (Botrytis cinerea) și făinării la grâu.
Acesta acționează și ca insecticid, având un efect combinat de ardere și asfixiere. Alcalinitatea hidraților și sulfiților provoacă deteriorarea tegumentului insectelor, în timp ce suspensia apoasă pătrunde în sistemul respirator, ducând la sufocare.
Ca insecticid, este utilizat în culturile de măr, păr, viță de vie, pomi fructiferi, citrice, măsline, caise, piersici, prune și cireșe, fiind eficient și împotriva ploșniței la grâu.
Pe lângă proprietățile fungicide și insecticide, Polisulf Tip MIF este și un acaricid puternic, folosit pentru prevenirea și combaterea dăunătorilor precum râia, mana, putregaiul, curbarea și găurirea frunzelor, ouă de acarieni, coșenila, ouă de iarnă și acarianul roșu al pomilor (Panonychus ulmi). De asemenea, este eficient împotriva păduchelui de San Jose, inclusiv generațiile de vară și larvele hibernante, în perioada decembrie-aprilie.
- Polisuf se poate utiliza de după culesul fructelor și până aproape de maturizarea spre copt a fructelor, legumelor, etc.
- Produsul este total biodegradabil, utilizabil inclusiv în culturile ecologice.
- Acesta asigură plantelor un aport nutritiv considerabil datorat conținutului de Calciu și asigură, de asemenea, rezistența solului la îngheț.
- Conținutul de Sulf din compoziție ajută la obținerea unei metabolizări superioare a nutrienților, precum și a efectelor multivalente datorate alcainității hidraților și sulfiților, oferind astfel protecție împotriva factorilor de atac fungic și insecto-acarian.
CULTURĂ | DOZĂ |
Măr | – 2% de la intrarea în vegetație până în pârg |
– 5% după culesul fructelor și până la crăparea mugurelui | |
30-75 L/ha (1500 L soluție) | |
Vița de vie | – 2% de la intrarea în vegetație până în pârg |
Cais | – 5% după culesul fructelor și până la crăparea mugurelui |
Prun | 20-50 L/ha (1000 L soluție) |
Cireș |